Tips voor Thuiswerken

Werknemers worden in deze tijd gestimuleerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Het ene bedrijf is hier al aan gewend, maar dit is lang niet het geval voor ieder bedrijf. Vandaar dat wij een aantal handige tips voor u hebben opgesteld voor het thuiswerken van uw medewerkers:

1. Creëer een fijne werkplek

Zorg ervoor dat je een fijne werkplek creëert. Waar de ene medewerker prima kan werken aan een leeg bureau, heeft de ander een aantal spullen nodig om zijn werk goed te kunnen uitvoeren, denk hierbij aan schrijfwaren, zoals muismatten, pennen, potloden, notitieboeken, rekenmachines, etc. Naast de benodigde kantoorartikelen kan het ook zo zijn dat uw medewerkers graag naar muziek luisteren tijdens hun werk. U kunt hen naast de kantoorartikelen met bedrukking ook voorzien van iets ontspannends, zoals een draadloze speaker met bedrijfslogo. Zo kunnen zij onder het genot van hun favoriete muziek hun werkzaamheden uitvoeren. U en uw bedrijf zullen niet vergeten worden, omdat de draadloze speaker voorzien kan worden van slogan, bedrijfslogo of andere afbeelding of tekst.

2. Vergeet de pauzes niet

Wanneer medewerkers thuiswerken, worden de pauzes vaak vergeten. Dit is een kwalijke zaak, want pauzes zijn ontzettend belangrijk! Dit komt doordat pauzes de hersenen de kans geven op de achtergrond werkzaamheden te verwerken. Het is dus belangrijk dat het nemen van pauzes gestimuleerd wordt. Dit kan je doen door het drinken van koffie, thee of water te stimuleren met behulp van een drinkfles of mok met logo.

3. Maak een to-do lijst

Zorg ervoor dat er een structuur in de thuiswerk dagen komt. Met een duidelijke planning kan je nog beter thuiswerken. Stel een aantal deadlines voor jezelf. Om terug te komen op punt 2: vergeet de pauzes niet! Plan om de paar uur een korte pauze in en ga op de vaste lunchtijd lunchen. Zo zal je merken dat je een stuk efficiënter aan het werk bent!

Help uw medewerkers met het maken van een planning met behulp van een Desk-Mate® onderlegger. Deze onderlegger kan volledig naar wens ontworpen worden, zodat deze perfect aansluit bij uw bedrijf.

4. Zorg dat mensen actief blijven

Omdat je na het thuiswerken het kantoor niet verlaat, het is immers je eigen huis, is het soms lastig het werk los te laten. In de avonduren snel even wat dingen afronden komt snel voor. Het is lastig om een scheiding te vinden tussen werktijd en vrije tijd. Omdat iedereen ontspanning in zijn vrije tijd verdient, kunt u uw medewerkers een cadeau schenken dat hen stimuleert in beweging te blijven. Sporten werkt ontspannend en uw medewerkers kunnen na een lange werkdag hun hoofd leegmaken. In beweging blijven kan in de vorm van een wandeling, maar ook met de sluiting van de sportscholen kunnen mensen blijven fitnessen. Dit kunt u stimuleren aan de hand van een de fitnesskit uit ons assortiment. Uiteraard zijn deze fitnesskits te bedrukken met uw bedrijfslogo. De kit bevat een draagtas met voorvak en handgrepen, normale gewichten en enkelgewichten, oefenband en springtouw met teller.

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar het kan toch knap lastig zijn productief aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen deze tips hierbij helpen!

Scroll naar top