WKR: Dit jaar je personeel extra belonen?

Wil je jouw personeel dit jaar een extra blijk van waardering geven? Vanwege de inzet in de afgelopen maanden, een jubileum of een ander reden? Dan heb je dit jaar meer budget vanwege de verruimde werkkostenregeling.

Hoe werkt dit precies?

Via de werkkostenregeling (WKR) kunnen werkgevers vergoedingen aan werknemers geven zonder dat zij hierover loonheffingen hoeven te betalen. De overheid heeft de werkkostenregeling dit jaar tijdelijk verruimd vanwege het coronavirus. Werkgevers die daar de financiële ruimte voor hebben kunnen hun werknemers in deze moeilijke tijd extra belonen of tegemoet komen, bijvoorbeeld door het verstrekken van een leuk geschenk of een (luxer) kerstpakket.

Het bedrag dat onbelast vergoedt kan worden aan jouw personeel wordt ook wel de vrije ruimte genoemd. De vrije ruimte die werkgevers hebben om deze onbelaste vergoedingen te geven wordt eenmalig verhoogd dit jaar van 1,7% naar 3% voor de eerste € 400.000 van de loonsom ( alle brutosalarissen bij elkaar) per bedrijf. Voor het bedrag boven de € 400.000 is het percentage van 1,2% van toepassing. Komt het bedrag van de vergoedingen boven de grens van de vrije ruimte? Dan wordt er over het overschreden bedrag 80% belasting geheven. Let dus op je vrije ruimte indien je maximaal gebruik wil maken van deze regeling. 

Gerichte vrijstellingen

Sommige vergoedingen gaan niet ten koste van de vrije ruimte: de ‘gerichte vrijstellingen’. Werkgevers mogen deze dus altijd onbelast vergoeden. Bijvoorbeeld reiskosten, een telefoon of opleidingskosten. Voor meer informatie lees hier verder.

Relatiegeschenken en kerstpakketten

Heeft jouw bedrijf dit jaar ondanks de moeilijke omstandigheden, financiële ruimte? En wil je jouw personeel een blijk van waardering geven? Maak dan gebruik van de verruimde WKR regeling want je personeel zal het dit jaar extra waarderen.

Bij CSE Promo kan je terecht voor leuke relatiegeschenken en kerstpakketten. Maak handig gebruik van de WKR regeling door een relatiegeschenk met logo of boodschap te geven. Hierdoor maak je gelijk reclame voor jouw bedrijf door het te bedrukken met je bedrijfslogo of boodschap. Hieronder heb je een aantal leuke suggesties. Klik op de productlink voor meer informatie.

Zoek je toch iets anders? Kijk dan verder op www.csepromos.nl. Wil je graag kerstpakketten geven of een eigen pakket samenstellen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en eventueel extra uitleg over de WKR regeling!

Share this post

Scroll naar top